آیا عدم پرداخت مهریه مانع صدور حکم طلاق است

اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

طبق قوانین ایران، عدم پرداخت مهریه به طور کلی مانع از صدور حکم طلاق نیست، اما می‌تواند بر روند و شرایط طلاق تاثیر بگذارد. در اینجا توضیح بیشتری ارائه می‌دهم:

طلاق به درخواست مرد:

* طلاق به درخواست مرد (طلاق رجعی): اگر مرد بخواهد همسرش را طلاق دهد، دادگاه معمولاً حکم طلاق را صادر می‌کند، اما مرد ملزم به پرداخت مهریه به زن است. تا زمانی که مهریه پرداخت نشده، زن می‌تواند از تمکین (انجام وظایف زناشویی) خودداری کند. در این صورت، مرد نمی‌تواند زن را مجبور به بازگشت به زندگی مشترک کند و ملزم به پرداخت نفقه او نیز هست.
* طلاق به درخواست مرد (طلاق بائن): در طلاق بائن، مرد حق رجوع ندارد و زن پس از طلاق دیگر همسر او محسوب نمی‌شود. در این نوع طلاق نیز، عدم پرداخت مهریه مانع از صدور حکم طلاق نیست، اما مرد ملزم به پرداخت آن است.

طلاق به درخواست زن:

* طلاق به درخواست زن (طلاق توافقی): در طلاق توافقی، زوجین بر سر تمام مسائل مالی از جمله مهریه، نفقه و جهیزیه توافق می‌کنند. اگر زن در ازای طلاق، مهریه خود را ببخشد یا در مورد نحوه پرداخت آن توافق کنند، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.
* طلاق به درخواست زن (طلاق به دلیل عسر و حرج): اگر زن بتواند ثابت کند که ادامه زندگی با مرد برای او مشقت و سختی غیرقابل تحمل دارد (عسر و حرج)، دادگاه می‌تواند حکم طلاق را صادر کند. در این حالت نیز، عدم پرداخت مهریه مانع از صدور حکم طلاق نیست، اما زن همچنان حق دریافت مهریه خود را دارد.
* طلاق به درخواست زن (به استناد شروط ضمن عقد): اگر در عقدنامه شروطی وجود داشته باشد که به زن حق طلاق دهد (مثلاً سوء رفتار مرد، عدم پرداخت نفقه و غیره)، زن می‌تواند با استناد به این شروط از دادگاه تقاضای طلاق کند. در این حالت نیز، عدم پرداخت مهریه مانع از صدور حکم طلاق نیست.

به طور خلاصه:

* عدم پرداخت مهریه مانع از صدور حکم طلاق نیست.
* در طلاق به درخواست مرد، مرد ملزم به پرداخت مهریه است و زن می‌تواند تا زمان دریافت مهریه از تمکین خودداری کند.
* در طلاق به درخواست زن، زن می‌تواند مهریه خود را ببخشد یا در مورد نحوه پرداخت آن توافق کند.
* زن در هر صورت حق دریافت مهریه خود را دارد، مگر اینکه آن را ببخشد.

توصیه:

به دلیل پیچیدگی قوانین مربوط به طلاق و مهریه، توصیه می‌شود که قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید. وکیل می‌تواند شما را در مورد حقوق و تکالیف قانونی خود راهنمایی کند و به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را بگیرید.

برای دریافت مشاوره حقوقی یا اخذ وکیل جهت پرونده حقوقی می توانید از لیست وکیل ها و موسسات حقوقی معرفی شده در سایت هزار وکیل به نشانی https://www.hezarvakil.ir استفاده نمایید. سایت هزار وکیل یک سایت جهت معرفی و ثبت آگهی وکیل ها و موسسات حقوقی می باشد
اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار وکیل

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار وکیل و مطالعه مقالات کاربردی حقوقی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی وکلا و موسسات حقوقی، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های حقوقی نیز در اختیار شماست.

بهترین وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر محمد سلیمی افشارجقی
قم
وکیل
دکتر احمد زهره وند
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
سميه فتحي
تهران
وکیل کانون وکلا
دانیال جلیل پور
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر میثم ویسی
کرمانشاه
09125942780 (09375942569)
وکیل
پانیذ قمشی بزرگ
کرج
وکیل پایه یک دادگستری
الهه عباسی
تهران
وکیل
محسن صادقی
شیراز
وکیل
میثم ولی زاده
اصفهان
وکیل
امیر علی عمرانی
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دكترامين اميني زارع
تهران
وکیل
فرزانه ولی زاده
تهران
وکیل
لیلا انصاری
تهران
وکیل
مریم پیری
تهران
وکیل
احسان اسلامی
نور
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب




تلفن وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
09125942780 (09375942569) (کرمانشاه )
09365131897-02634941206-09121626297 (کرج)
09125099597-09376497286 (تهران)
09161598419 (خرم‌آباد )
09118326760 (سیاهکل)