در چه شرایطی قرارداد پیمانکاری قابل فسخ است

اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

در قوانین ایران، شرایط فسخ قرارداد پیمانکاری به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:

1. فسخ به موجب قانون (فسخ قانونی):

در این حالت، قانون به طور مشخص شرایطی را تعیین کرده که در صورت وقوع آنها، یکی از طرفین قرارداد (یا هر دو) حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. برخی از مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

* خیار فسخ: در صورتی که در قرارداد پیمانکاری، خیاری برای یکی از طرفین پیش‌بینی شده باشد (مانند خیار شرط، خیار عیب، خیار غبن و غیره)، آن طرف می‌تواند با استناد به آن خیار، قرارداد را فسخ کند.
* تعذر انجام موضوع قرارداد: اگر انجام موضوع قرارداد به دلیلی غیر قابل پیش‌بینی و خارج از اراده طرفین، غیر ممکن شود (مانند وقوع سیل، زلزله یا جنگ)، قرارداد قابل فسخ خواهد بود.
* فوت یا حجر پیمانکار: در صورتی که پیمانکار شخص حقیقی باشد و فوت کند یا محجور شود (مانند جنون)، قرارداد قابل فسخ است. مگر اینکه در قرارداد ترتیب دیگری پیش‌بینی شده باشد.
* ورشکستگی پیمانکار: در صورتی که پیمانکار ورشکست شود، کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* تاخیر غیرموجه در انجام کار: در صورتی که پیمانکار به طور غیرموجه در انجام کار تاخیر داشته باشد و این تاخیر به حدی باشد که به انجام تعهدات او آسیب برساند، کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کند (البته معمولاً پس از اخطار کتبی به پیمانکار).
* عدم رعایت مشخصات فنی و نقشه ها: اگر پیمانکار در انجام کار، مشخصات فنی و نقشه های ارائه شده توسط کارفرما را رعایت نکند، کارفرما می تواند پس از اخطار کتبی و عدم رفع نقص توسط پیمانکار، قرارداد را فسخ کند.
* توقف کار بدون مجوز: در صورتی که پیمانکار بدون مجوز کارفرما، کار را متوقف کند، کارفرما می تواند قرارداد را فسخ کند.

2. فسخ به موجب قرارداد (فسخ قراردادی):

در این حالت، طرفین قرارداد در متن قرارداد پیمانکاری، شرایطی را پیش‌بینی می‌کنند که در صورت وقوع آنها، یکی از طرفین (یا هر دو) حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. این شرایط می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

* نقض مفاد قرارداد: اگر یکی از طرفین، تعهدات خود را در قرارداد به درستی انجام ندهد (مانند عدم پرداخت به موقع صورت وضعیت پیمانکار، عدم تحویل به موقع مصالح به پیمانکار و غیره)، طرف دیگر می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* عدم ارائه ضمانت‌نامه: اگر پیمانکار نتواند ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز را به کارفرما ارائه دهد، کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* عدم تمدید ضمانت‌نامه: اگر پیمانکار در موعد مقرر، ضمانت‌نامه‌های خود را تمدید نکند، کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* تاخیر در شروع کار: در صورتی که پیمانکار در موعد مقرر، کار را شروع نکند، کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* تغییر در وضعیت مالکیت پیمانکار: در برخی موارد، تغییر در وضعیت مالکیت پیمانکار (مانند واگذاری سهام شرکت به شخص دیگر) می‌تواند از جمله شرایط فسخ قرارداد باشد.

نکات مهم:

* **
برای دریافت مشاوره حقوقی یا اخذ وکیل جهت پرونده حقوقی می توانید از لیست وکیل ها و موسسات حقوقی معرفی شده در سایت هزار وکیل به نشانی https://www.hezarvakil.ir استفاده نمایید. سایت هزار وکیل یک سایت جهت معرفی و ثبت آگهی وکیل ها و موسسات حقوقی می باشد
اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار وکیل

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار وکیل و مطالعه مقالات کاربردی حقوقی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی وکلا و موسسات حقوقی، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های حقوقی نیز در اختیار شماست.

بهترین وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر محمد سلیمی افشارجقی
قم
وکیل
دکتر احمد زهره وند
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
سميه فتحي
تهران
وکیل کانون وکلا
دانیال جلیل پور
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر میثم ویسی
کرمانشاه
09125942780 (09375942569)
وکیل
پانیذ قمشی بزرگ
کرج
وکیل پایه یک دادگستری
الهه عباسی
تهران
وکیل
محسن صادقی
شیراز
وکیل
میثم ولی زاده
اصفهان
وکیل
امیر علی عمرانی
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دكترامين اميني زارع
تهران
وکیل
فرزانه ولی زاده
تهران
وکیل
لیلا انصاری
تهران
وکیل
مریم پیری
تهران
وکیل
احسان اسلامی
نور
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب




تلفن وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
09125942780 (09375942569) (کرمانشاه )
09365131897-02634941206-09121626297 (کرج)
09125099597-09376497286 (تهران)
09161598419 (خرم‌آباد )
09118326760 (سیاهکل)