آیا امکان دریافت مهریه بعد از طلاق وجود دارد

اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

بله، در اکثر موارد، امکان دریافت مهریه بعد از طلاق در ایران وجود دارد. با این حال، شرایط و نحوه دریافت آن بستگی به عوامل مختلفی دارد:

1. نوع طلاق:

* طلاق رجعی: در طلاق رجعی، مرد می‌تواند در طول عده (مدت زمانی که زن پس از طلاق نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند) به همسرش رجوع کند و زندگی مشترک را از سر بگیرد. در این نوع طلاق، حق مهریه زن همچنان محفوظ است.
* طلاق بائن: در طلاق بائن، امکان رجوع مرد وجود ندارد و زن پس از طلاق می‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند. در این نوع طلاق نیز، حق مهریه زن محفوظ است، مگر در شرایط خاصی که در ادامه توضیح داده می‌شود.
* طلاق توافقی: در طلاق توافقی، زوجین در مورد تمام مسائل مربوط به طلاق، از جمله مهریه، به توافق می‌رسند. این توافق در دادگاه ثبت می‌شود و لازم‌الاجرا است.

2. شرایط پرداخت مهریه:

* عندالمطالبه: اگر مهریه "عندالمطالبه" باشد، زن می‌تواند هر زمان که بخواهد، مطالبه مهریه کند. در این صورت، مرد موظف است مهریه را به زن پرداخت کند.
* عندالاستطاعه: اگر مهریه "عندالاستطاعه" باشد، مرد زمانی موظف به پرداخت مهریه است که توانایی مالی (استطاعت) پرداخت آن را داشته باشد. در این صورت، زن باید توانایی مالی مرد را در دادگاه اثبات کند.

3. مواردی که زن حق دریافت مهریه را از دست می‌دهد:

* بذل مهریه: زن می‌تواند در طول زندگی مشترک یا در زمان طلاق، مهریه خود را به مرد ببخشد (بذل کند). در این صورت، دیگر حق مطالبه مهریه را نخواهد داشت.
* طلاق به درخواست زن با دلیل موجه: اگر زن به دلیل موجهی (مانند سوء رفتار مرد، عدم پرداخت نفقه و غیره) از دادگاه درخواست طلاق کند و دادگاه نیز با درخواست او موافقت کند، حق مهریه او همچنان محفوظ است.
* طلاق به درخواست زن بدون دلیل موجه (طلاق خلع یا مبارات): اگر زن بدون دلیل موجه از دادگاه درخواست طلاق کند و مرد نیز با طلاق موافقت کند، ممکن است زن مجبور شود بخشی یا تمام مهریه خود را به مرد ببخشد تا طلاق انجام شود. در این حالت، به این بخشش "فدیه" گفته می‌شود.

4. نحوه مطالبه مهریه بعد از طلاق:

زن می‌تواند پس از طلاق، با مراجعه به دادگاه خانواده، دادخواستی برای مطالبه مهریه تنظیم و ارائه کند. در این دادخواست، باید مشخصات کامل خود و همسر سابق، میزان مهریه و نوع آن (عندالمطالبه یا عندالاستطاعه) را ذکر کند.

نکات مهم:

* برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر و متناسب با شرایط خاص خود، بهتر است با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید.
* قوانین مربوط به مهریه و طلاق ممکن است تغییر کنند، بنابراین همواره از آخرین قوانین و مقررات مطلع باشید.
* در صورتی که مرد توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا را نداشته باشد، دادگاه می‌تواند حکم به تقسیط مهریه (پرداخت مهریه به صورت اقساطی) دهد.

امیدوارم این
برای دریافت مشاوره حقوقی یا اخذ وکیل جهت پرونده حقوقی می توانید از لیست وکیل ها و موسسات حقوقی معرفی شده در سایت هزار وکیل به نشانی https://www.hezarvakil.ir استفاده نمایید. سایت هزار وکیل یک سایت جهت معرفی و ثبت آگهی وکیل ها و موسسات حقوقی می باشد
اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار وکیل

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار وکیل و مطالعه مقالات کاربردی حقوقی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی وکلا و موسسات حقوقی، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های حقوقی نیز در اختیار شماست.

بهترین وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر محمد سلیمی افشارجقی
قم
وکیل
دکتر احمد زهره وند
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
سميه فتحي
تهران
وکیل کانون وکلا
دانیال جلیل پور
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر میثم ویسی
کرمانشاه
09125942780 (09375942569)
وکیل
پانیذ قمشی بزرگ
کرج
وکیل پایه یک دادگستری
الهه عباسی
تهران
وکیل
محسن صادقی
شیراز
وکیل
میثم ولی زاده
اصفهان
وکیل
امیر علی عمرانی
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دكترامين اميني زارع
تهران
وکیل
فرزانه ولی زاده
تهران
وکیل
لیلا انصاری
تهران
وکیل
مریم پیری
تهران
وکیل
احسان اسلامی
نور
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب




تلفن وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
09125942780 (09375942569) (کرمانشاه )
09365131897-02634941206-09121626297 (کرج)
09125099597-09376497286 (تهران)
09161598419 (خرم‌آباد )
09118326760 (سیاهکل)