در چه صورت قرارداد مشارکت در ساخت قابل فسخ است

اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

قرارداد مشارکت در ساخت، مانند سایر قراردادها، تحت شرایط خاصی قابل فسخ است. در اینجا به مهم‌ترین موارد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت طبق قوانین ایران اشاره می‌کنم:

1. خیارات قانونی:

* خیار مجلس: تا زمانی که طرفین در مجلس عقد حضور دارند، هر یک می‌توانند معامله را فسخ کنند. (این خیار در عمل در قراردادهای مشارکت در ساخت کاربرد زیادی ندارد)
* خیار حیوان: اگر مورد معامله (مثلاً زمین) حیوان باشد، خریدار تا سه روز حق فسخ دارد. (این خیار در قراردادهای مشارکت در ساخت موضوعیت ندارد)
* خیار شرط: طرفین می‌توانند در قرارداد شرط کنند که در صورت تحقق شرایط خاصی، حق فسخ داشته باشند. به عنوان مثال، شرط شود که اگر سازنده در زمان معینی پروانه ساخت نگیرد، مالک حق فسخ دارد.
* خیار تاخیر ثمن: اگر خریدار (سازنده) در پرداخت ثمن (آورده مالک) تاخیر کند و مالک (فروشنده) هم مال را تحویل نداده باشد، مالک می‌تواند معامله را فسخ کند.
* خیار رویت و تخلف وصف: اگر مورد معامله (مثلاً زمین) دارای اوصافی باشد که در قرارداد ذکر شده و بعداً معلوم شود که فاقد آن اوصاف است، خریدار می‌تواند معامله را فسخ کند.
* خیار غبن: اگر یکی از طرفین در معامله متضرر شود (یعنی به طور فاحش مال خود را ارزان‌تر فروخته یا گران‌تر خریده باشد)، می‌تواند معامله را فسخ کند.
* خیار عیب: اگر در مورد معامله (مثلاً زمین) عیبی وجود داشته باشد که در زمان عقد پنهان بوده و بعداً آشکار شود، خریدار می‌تواند معامله را فسخ کند.
* خیار تدلیس: اگر یکی از طرفین با فریب و نیرنگ طرف دیگر را به انجام معامله وادار کند، طرف فریب‌خورده می‌تواند معامله را فسخ کند.
* خیار تبعض صفقه: اگر قسمتی از معامله باطل باشد، خریدار می‌تواند تمام معامله را فسخ کند.
* خیار تعذر تسلیم: اگر انجام تعهدات قراردادی به دلیل عوامل خارجی غیرممکن شود، قرارداد قابل فسخ است.

2. نقض قرارداد:

* عدم انجام تعهدات قراردادی: اگر هر یک از طرفین به تعهدات خود در قرارداد عمل نکند، طرف دیگر می‌تواند پس از اخطار و تعیین مهلت مناسب، قرارداد را فسخ کند. به عنوان مثال، اگر سازنده در موعد مقرر شروع به ساخت نکند یا کیفیت ساخت را رعایت نکند، مالک می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
* تخلف از شروط ضمن عقد: اگر یکی از طرفین از شروطی که در ضمن عقد آمده تخلف کند، طرف دیگر می‌تواند قرارداد را فسخ کند.

3. فورس ماژور (حوادث غیرمترقبه):

* اگر وقوع حوادث غیرمترقبه مانند زلزله، سیل، جنگ و غیره، انجام تعهدات قراردادی را غیرممکن کند، قرارداد ممکن است قابل فسخ باشد. البته این موضوع بستگی به شرایط قرارداد و نظر دادگاه دارد.

4. اقاله (توافق طرفین):

* طرفین می‌توانند با توافق یکدیگر قرارداد را فسخ کنند. به این توافق، اقاله یا تفاسخ گفته می‌شود.

نکات مهم:

* لزوم اثبات: برای فسخ
برای دریافت مشاوره حقوقی یا اخذ وکیل جهت پرونده حقوقی می توانید از لیست وکیل ها و موسسات حقوقی معرفی شده در سایت هزار وکیل به نشانی https://www.hezarvakil.ir استفاده نمایید. سایت هزار وکیل یک سایت جهت معرفی و ثبت آگهی وکیل ها و موسسات حقوقی می باشد
اگر شما هم وکیل هستید و یا یک موسسه حقوقی دارید با کلیک روی دکمه معرفی و تبلیغ وکلا » در سایت هزار وکیل ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.

عضویت در کانال هزار وکیل

برای آشنایی بیشتر با سایت هزار وکیل و مطالعه مقالات کاربردی حقوقی، ما را در کانال‌های پیام‌رسان دنبال کنید. در کنار معرفی وکلا و موسسات حقوقی، مطالب آموزشی و پرسش و پاسخ‌های حقوقی نیز در اختیار شماست.

بهترین وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر محمد سلیمی افشارجقی
قم
وکیل
دکتر احمد زهره وند
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
سميه فتحي
تهران
وکیل کانون وکلا
دانیال جلیل پور
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دکتر میثم ویسی
کرمانشاه
09125942780 (09375942569)
وکیل
پانیذ قمشی بزرگ
کرج
وکیل پایه یک دادگستری
الهه عباسی
تهران
وکیل
محسن صادقی
شیراز
وکیل
میثم ولی زاده
اصفهان
وکیل
امیر علی عمرانی
تهران
وکیل پایه یک دادگستری
دكترامين اميني زارع
تهران
وکیل
فرزانه ولی زاده
تهران
وکیل
لیلا انصاری
تهران
وکیل
مریم پیری
تهران
وکیل
احسان اسلامی
نور
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب




تلفن وکیل ها به ترتیب ستاره در سایت هزار وکیل
09125942780 (09375942569) (کرمانشاه )
09365131897-02634941206-09121626297 (کرج)
09125099597-09376497286 (تهران)
09161598419 (خرم‌آباد )
09118326760 (سیاهکل)